Help ons een ANWB Verkeersplein te winnen!

Stem op ons!

Wij zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein! Zodat onze kinderen in een veilige omgeving ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties.

Om het verkeersplein te winnen, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk stemmen werven. Help je mee? Vertel het ook je buren, familie en vrienden.

Stem tot uiterlijk 26 mei 2023 op onze school via:

ANWB Verkeerspleinen (flowapp.nl)

 

 

Een ANWB Verkeersplein helpt

Een ANWB Verkeersplein helpt bij het vergroten van het verkeersinzicht en het verbeteren van de fietsvaardigheden van kinderen. Kinderen krijgen de kans om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Ze verbeteren hun fietsvaardigheden en verkeerskennis, waardoor ze straks veilig op pad kunnen gaan. De ANWB zet zich actief in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dit kunnen we alleen samen. Onze ambitie is om elk kind toegang te geven tot een ANWB Verkeersplein. Help je mee?

 

Waarom?

Een ANWB Verkeersplein: van theorie naar praktijk

Leerkrachten geven aan dat ze in de verkeerseducatie een vertaalslag van theorie naar praktijk in een veilige setting missen. Dit is het geval bij zowel regulier - als speciaal onderwijs. Een ANWB Verkeersplein biedt hiervoor een oplossing. Met een ANWB Verkeersplein willen we de kennis over de verkeersregels en het verkeersinzicht van kinderen vergroten. Kinderen kunnen dagelijks oefenen, waardoor de lesstof beter blijft hangen. Door meters te maken, doen kinderen de nodige ervaring op, zodat ze straks veilig op pad kunnen.

Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds: “Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer en door een verkeersplein kunnen zij in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Zo bereiden ze zich goed voor op het deelnemen aan het echte verkeer".

 

Wat is het?

Wat is een ANWB Verkeersplein

Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 oefenen met verschillende verkeerssituaties, waaronder oversteekoefeningen, het nemen van scherpe bochten, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het nemen van een rotonde. Daarnaast leren kinderen diverse verkeersborden herkennen. Naast het verkeersplein ontvangt de school ook het ANWB Verkeersplein lesprogramma, ontwikkeld in samenwerking met ANWB Streetwise. Het verkeersplein wordt in 1 dag aangelegd en is 15 bij 15 meter. Voordat een ANWB Verkeersplein aangelegd kan worden, gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo moet er voldoende harde ondergrond zijn en belijning dient verwijderd te worden. 

 

Samenwerking

De ambitie is elk kind toegang te geven tot een ANWB Verkeersplein. ANWB gaat daarom in gesprek met partners waarmee we meer scholen kunnen helpen aan een ANWB Verkeersplein. Provincie Friesland, ROV Zeeland en ROV Zuid-Holland zijn al enthousiast . Samen met hen maken we in kader van verkeersveiligheid en fietsstimulering al meer ANWB verkeerspleinen mogelijk. Wat wij aanbieden:

Beproefd concept. Het ANWB verkeersplein programma is aantoonbaar effectief.

Betrouwbare partner met doorlopende leerlijn op gebied van verkeerseducatie.

Naast het verkeersplein ontvangt de school een verkeerseducatiepakket samengesteld door Streetwise verkeerseductie instructeurs.

Inclusief een verkeersborden/verkeerslichten set en ANWB Wegenwacht fietsje.

Passende aanbieding. Het ANWB Verkeersplein wordt voor een aantrekkelijke prijs gerealiseerd.

Nazorg in zowel onderhoud als inhoud aanwezig (continue doorontwikkeling van lesmateriaal).

Gemeente/provincie ontvangt een uitgebreid communicatiepakket.

ANWB stelt haar expertise beschikbaar en denkt graag mee met verkeerseducatie vraagstukken.

Het ANWB Verkeersplein wordt beoordeeld met een 8.6.

Extra mogelijkheid. Voor leerlingen die zich geen fiets kunnen veroorloven kunnen eventueel via ANWB Kinderfietsenplan een fiets ontvangen. 

 

Media
  • ANWB verkeersplein 1